Studijsko obravnavanje afriške glasbe in glasbil

usposabljanje za tonskega mojstra in studijskega glasbenika

V aprilu sklop delavnic na temo ORGANIZACIJE DOGODKOV

Promocijski material projekta ISAK

Delavnica gledalisce ima se nekaj prostih mest...

Delavnice ISAK se intenzivno odvijajo

Delavnice ISAK se pričenjajo

Radijski oglas projekta ISAK

Vabilo na NOVINARSKO KONFERENCO

 
   
 

Studijsko obravnavanje afriške glasbe in glasbil

konec junija, od 20. dalje snemamo zgoščenko, ki je nastala preko usposabljanj pri usposabljanju za poznavanje in studijsko obravnjavanje afriške glasbe in glasbil. Pokazali so se vsi talenti, tako pevski, kot tudi glasbeni. Kje bo zgoščenka na voljo, boste izvedeli se poleti na nasi spletni strani AKTUALNO.


usposabljanje za tonskega mojstra in studijskega glasbenika

V sredo in četrtek, 2. in 3. junija bomo pričeli z usposabljenjem tonskega mojstra in studijskega glasbenika v Pekarni, Maribor.

S tem se začenja tudi snemanje zgoščenke z udeleženci usposbljanja v poznavanju in studijskem obravnavanju afriške glasbe in glasbil.


V aprilu sklop delavnic na temo ORGANIZACIJE DOGODKOV

V aprilu se bodo udeleženci seznanili s tehničnimi in organizacijskimi izzivi, od dela tonskega mojstra, oblikovalca luči, zasnove programa in odnosov z javnostmi do organizatorja kulturnih dogodkov. Od ideje do izvedbe dogodka.
Vse delavnice bodo potekale na primeru 1. mednarodnega festivala afriške glasbe Baofest, ki bo v Ljubljani potekal med 24. in 26. septembrom 2010.

Spored delavnic:

nedelja, 18. aprila od 15h do 17h: Osnove organizacije dogodkov - od ideje do pričetka dogodka
sreda, 21. aprila od 13:30 do 17:30: Komuniciranje, odnosi z javnostmi
četrtek, 22. aprila od 14h do 18h: Tehnika na dogodku
petek, 23. aprila od 17:30 do 19:30: Organizacija dogodkov - od ideje do izvedbe

::
Vse delavnice potekajo v prostorih društva Baobab.
Predhodna prijava je obvezna (info@isak.si), kotizacije ni. Število mest je omejeno.
::
Usposabljanja se nadgrajujejo in so zasnovana sistematično kot zaključen del celote, zato je priporočljivo, da so udeleženci prisotni na vseh delavnicah posameznega sklopa izobraževanj.


Promocijski material projekta ISAK

Promocijski material projekta si lahko okolju prijazneje odslej na straneh projekta ISAK (www.isak.si/press.php) ogledate in shranite tudi v e-obliki, natisnjeno različico pa najdete tako na sedežu društva Baobab kot po številnih točkah po vsej Sloveniji (knjižnicah, mladinskih idr. klubih, kulturnih ustanovah, prostorih za druženje, lokalih, posameznih dogodkih idr.).


Delavnica gledalisce ima se nekaj prostih mest...

Potek delavnic se je oddvil z malenkostno spremembo, saj smo film in gledalisce razdelili na loceni delavnici. Sklop gledalisce se zacenja 22.11.2009, zato pohitite s prijavami!


Delavnice ISAK se intenzivno odvijajo

Sredi oktobra so se v okviru projekta ISAK pričele intenzivno odvijati delavnice plesa, glasbe in filma ter gledališča. Skupine so že zaključene in obetajo veliko. Udeleženci se spoznavajo z osnovami posameznega področja in se sčasoma že pripravljajo na aktivno sodelovanje in udejstvovanje v okviru Baofesta, festivala afriške kulture, ki se bo prvič odvil jeseni 2010.

Spomladi 2010 pa se že oblikovanim ekipam ustvarjalnih glasbenikov, plesalcev in ‘gledališčnikov’ pridružijo še ekipe, ki se bodo izobraževale na področju organizacije dogodkov. Termini za delavnice bodo razpisani konec februarja 2010.


Delavnice ISAK se pričenjajo

Društvo Baobab v okviru projekta ISAK te dni začenja s celoletnimi brezplačnimi delavnicami plesa, glasbe ter filma in gledališča, usposabljanje na področju organizacije dogodkov pa se bo pričelo spomladi.

Prijave zbiramo na info@isak.si še do pričetka posamezne delavnice s kratkim predstavitvenim opisom zainteresiranih posameznikov.

Udeleženci delavnic se bodo tekom celega leta brezplačno usposabljali na različnih področjih, jeseni 2010 pa bodo organizirali prvi mednarodni festival afriške kulture Baofest.

Usposabljanja se nadgrajujejo in so zasnovana sistematično kot zaključen
del celote, zato je priporočljivo, da so udeleženci prisotni na vseh
delavnicah posameznega sklopa izobraževanj. Pričnejo se 16., 19. oz. 23.
oktobra in bodo potekale do poletja 2010. Natačni razpored
posameznih delavnic je na voljo na http://www.isak.si/urnik.php

!!!
Vse delavnice potekajo v prostorih drustva Baobab. Predhodna prijava je
obvezna (info@isak.si), kotizacije ni.

::


Radijski oglas projekta ISAK

Na spodnji povezavi je na voljo radijski oglas projekta ISAK, ki se sredi oktobra predvaja tudi na Radiu Center.
Kliknete za oglas TUKAJ!


Vabilo na NOVINARSKO KONFERENCO

Spostovani,

prisrčno vabljeni na novinarsko konferenco kulturno-umetniškega društva Baobab ob pričetku projekta ISAK – izrazni svet afriške kulture, ki bo v četrtek, 8. oktobra, ob 12. uri v prostorih društva Baobab na Parmovi 25, Ljubljana.

Projekt ISAK je projekt širjenja afriške kulture z aktivnim vključevanjem afriških priseljencev in njihovih potomcev (ter drugih zainteresiranih) v brezplačna usposabljanja na področju umetnosti in organizacije.

Projekt, pri katerem gre za sistematično celoletno usposabljanje na področju glasbe, plesa, filma in gledališča ter organizacije dogodkov, so podprli Evropski socialni skladi in Ministrstvo za kulturo RS.

::
Udeležbo na novinarski konferenci prosim potrdite do vključno srede, 7. oktobra, na spodnji e-naslov ali številki.

::

MoJcA OcvirK
odnosi z javnostmi
PR@baobab.si
+386 4o 17 17 88

::